Dla firm z branży spożywczej niezwykle istotną kwestią jest zapewnienie odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa przechowywanych i transportowanych towarów. Jeszcze większe znaczenie ma zaś zagwarantowanie odpowiedniej ochrony przed przenikaniem do nich inwazyjnych czynników, które mogłyby skrócić czas przydatności do spożycia. Dotyczy w szczególności artykułów szybko psujących się takich jak świeże mięso, wędliny, sery, owoce czy warzywa. Jako że wielu naszych klientów związanych jest z przemysłem spożywczym, to szukamy dla nich najlepszych rozwiązań, a do takich należą worki termokurczliwe z naszej oferty.
Dlaczego warto stosować worki termokurczliwe?
Worki termokurczliwe charakteryzują się doskonałą barierowością. Oznacza to, że nie przepuszczają gazów, pary wodnej, jak również promieniowania UV. Dzięki temu zapewniają artykułom spożywczym ochronę przed działaniem inwazyjnych czynników, negatywnie oddziaływających na ich walory smakowe i zapachowe, a także przyspieszających procesy powodujące psucie produktów takie jak fermentacja, gnicie czy utlenianie. Opakowania są zgrzewane, dlatego zapewniają w pełni hermetyczne zamknięcie i tym samym doskonałe zabezpieczenie.
Trwałe i estetyczne worki termokurczliwe
Nasze opakowania produkujemy z wysokiej klasy folii o wysokiej odporności na rozdzieranie, dzięki czemu są bardzo mało podatne na uszkodzenia w trackie transportu. Wykazują one również odpowiednie walory wizualne – są błyszczące i transparentne. Umożliwiają w efekcie dobrą ekspozycję produktów, przyciągają uwagę klienta i pozwalają mu ich dokładne obejrzenie. Dodatkowo nasze worki termokurczliwe są przystosowane do współpracy z różnego rodzaju maszynami do pakowania próżniowego, co zwiększa możliwości ich wykorzystania.